Skip to main content

Wanneer nieuwe bespanning?

Afhankelijk van je speelfrequentie zal de spanning van je racket teruglopen. Je kan dat onder meer merken doordat er meer kracht gebruikt moet worden, wat overbelasting kan veroorzaken. Het gevoel dat de bal niet meer van je racket komt. Ook kun je gaan merken dat de precisie en scherpte van je spel achteruit gaat.

Ook in periodes dat je weinig of niet tennist zullen de snaren hun spanning verliezen. Verder loopt de spanning terug onder invloed van het UV licht en weersomstandigheden. Een snaar droogt na verloop van tijd uit en verliest zijn elasticiteit. Dus ook zonder snaarbreuk is het van belang je snaar regelmatig te laten vervangen.

Babolat

1

RPM Blast Team 1.25

Deze Babolat RPM Team co-polyestersnaar is ideaal voor de gevorderde spelers, op zoek naar topspin en tolerantie, zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid.
2

Addiction 1.30

Deze Multi filament snaar biedt een hoog speelcomfort. Power en duurzaamheid zijn verenigd in één snaar wat je tennisprestaties ten goede zal komen. Zeer armvriendelijk.
3

Hurricane Pro Tour 1.25

De Babolat Pro Hurricane is een ideale snaar voor tennissers die op zoek zijn naar een duurzame snaar. Deze polyester snaar heeft een hoekige structuur om een bal extra spin mee te geven. Geeft weinig spanningsverlies en verschuift nauwelijks.
4

Spiraltek 1.25-1.30

De SG Spiraltek is een polyester snaar met allround speeleigenschappen. De kern van de snaar is polyamide die zorgt voor comfort, veel gevoel en controle die niet ten koste gaat van de duurzaamheid. Weinig spanningsverlies. Armvriendelijk.

Luxilon

1

Savage 1.27

Zeshoekig monofilament snaar voor veel spin. Zeer geschikt voor krachtige spelers die graag de controle willen houden.
2

Adrenaline 1.25

Een allround monofilament snaar. Duurzaam, veel power, weinig spanningsverlies.
3

Luxilon Big Banger Alu Power

De Luxilon Big Banger Alu Power Rough is een monofilament polyester snaar voor spelers die krachttennis willen combineren met optimale balcontrole en hoge duurzaamheid van de snaar. De Alu Power Rough onderscheidt zich van de Alu Power door de speciale coating op de snaar en zeer geschikt voor spelen met spin.

Overige snaren

1

Solinco Tour Bite 1.30

De Solinco Tour Bite is een monofilament snaar voor een optimale mix van spin, power en controle.

De snaar bevat een co-polyester kern en kent een hoge spanningsbehoud en duurzaamheid. Door de unieke vierkante vorm zijn de spinmogelijkheden optimaal. € 25,00
Deze is hybride goed te bespannen met de Signum Poly Pro de Luxe. (Hybride €19,50)
2

Wilson Sensation Control 1.30

De Wilson Sensation Control is een multifilament snaar. Deze snaar is een goede mix van controle en speelgevoel. De LCP Ribbons geven de spelers het gevoel dat ze met een darmsnaar spelen, zonder dat de snaren snel breken.
3

Wilson Sensation 1.25

De Wilson Sensation Comfort is een comfortabele multifilament snaar voor spelers die op zoek zijn naar een goede mix van comfort, balgevoel en speelbaarheid. Deze armvriendelijke snaar vangt vervelende trillingen op en beschikt over een hoge elasticiteit waardoor er meer snelheid aan de bal meegegeven kan worden.
1

Head Lynx

De Head Lynx is een duurzame monofilament snaar. De snaar biedt een optimaal controle en veel balgevoel. Deze snaar is ideaal voor agressieve baseline spelers die op zoek zijn naar een duurzame snaar die de nodige controle biedt. De snaar schuift nauwelijks en is heel duurzaam.
2

KirschbaumTouch turbo

Uiterst elastische en 'zeer snelle' snaar, trillingsdempend, comfortabel en armvriendelijk. Veel balgrip en een goede controle met deze snaar. In vergelijking met andere polyestersnaren is deze snaar erg spanningsstabiel.
3

Yonex Polytour Pro

De Yonex Polytour Pro is een duurzame monofilament snaar met uitstekend spanningsbehoud en biedt een comfortabel gevoel. De Yonex Polytour Pro is een ideale snaar voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een uitstekende mix van duurzaamheid en power.

Klaar om je racket in optimale conditie te brengen met nieuwe snaren?